09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
BMW M Performance kan nog pittiger

M Performance en tuning brengen BMW in extase

Met de introductie van de M-lijn schotelde BMW de verwende automobilist exact datgene voor waar men op zat te wachten: nog meer vermogen en nog meer trekkracht. Want het ultieme autosportgevoel beleeft u niet met een ‘normale’ BMW, maar met de M! Brullende motoren en indrukwekkende sportiviteit in perfecte rijvorm. ZIPtuning ontving er onlangs twee. De speciale 30 Jahre Edition van de M5 (met maar liefst 600 pk!) en de M6 4.4t met een indrukwekkende 560 pk vanuit de fabriek. Maar u begrijpt, ZIPtuning kan ook in deze ‘competitie’ nog flink verschil maken!

 

Meer dan 500 paardenkrachten. Past dat allemaal in een steeds kleiner wordende motor? Wel bij BMW. Sterker nog, om de automobilist helemaal op zijn wenken te bedienen, kan deze naast de standaard M5 ook nog kiezen voor het Competition Package, waardoor de oorspronkelijke pk’s van de M5 worden verhoogd van 560 naar 575 pk. Dat is best lekker, toch?

 


BMW met twee turbo’s

U voelt het zodra u in de M5 en in de M6 rijdt. Dit zijn wagens met immens veel power. BMW stopte maar liefst twee turbo’s in zowel de M5 als de M6. Hoe vet is dat? Het resultaat zijn wagens met ongekende wegligging, kracht en nauwkeurigheid, precies zoals u dat van een machine van dit kaliber mag verwachten. En natuurlijk wordt ieder temperamentvol optreden begeleid door de onmiskenbare sound van zijn V8-motor. Het kost een paar centen, maar dan heeft u ook wat…

 
 
 
"Wagens met ongekende wegligging, kracht en nauwkeurigheid"
 
 


V8 turbo

Verder hebben de M5 en de M6 natuurlijk prestaties die tot de verbeelding spreken. Dik boven de 500 pk en het mega koppel dat ver boven de 650 Nm uitkomt. Twee afzonderlijke, royaal bemeten koelcircuits dragen bij aan de temperatuurregeling van motor, inlaatlucht en elektronica. Het gepatenteerde M TwinScroll turboconcept zorgt daarbij voor een bijzonder vlotte motorrespons. Het immense koppel van 680 Nm staat over een breed toerentalbereik tot uw beschikking. Hierdoor beantwoordt de V8 iedere aanraking van het gaspedaal met een imposante duw in de rug, ongeacht het toerental. 

 


Competition package M5

Voor het pure autosportgevoel kunt u het optionele Competition package aanschaffen. De fabrikant vertelde bij de introductie van de BMW M5 ‘dat de vergroting van het vermogen tot 575 pk een extra adrenaline-kick geeft’. Deze motorprestatieverbetering bereiken de BMW technici door de inlaatdruk in het hogere toerentalgebied te vergroten. Dat kan zonder dat het brandstofverbruik stijgt. Het maximum koppel van 680 Nm komt vrij in een breder toerenbereik van 1.500/min tot 6.000/min. Maar ja, al die extra’s kosten wel een ‘paar’ centen…

 


BMW M5 30 Jahre Edition ChiptuningBMW M5 30 Jahre Edition

Voor wie nog meer power wil heeft u ook de BMW M5 ’30 Jahre Edition’, die twintig mille meer kost dan de doorsnee M5. Maar daarvoor krijgt u wel een wagen met bijzondere ‘looks’, 600 pk én de wetenschap dat er slechts 300 van gemaakt zijn. Bovendien is deze ‘uber-M5’ met een vermogen van 600 pk de krachtigste productie-BMW die ooit de fabriek uitrolde. Feest dus in alle opzichten. Het ‘exclusieve, matglanzende Frozen Dark Silver metallic’ staat de M5 goed, en wordt verder versterkt door de donkergetinte chroom van de kieuwen, de omlijsting van de grille en de uitlaatpijpen. Een lust voor het oog. Echter, strengere regelgeving en wensen van klanten maken dat de huidige M5 in zekere opzichten een compleet andere auto is dan de eerste generatie. Verbruik en CO2-uitstoot moesten naar beneden, zodat er noodgedwongen afscheid werd genomen van het atmosferische blok. De motorinhoud werd gedownsized van 5 naar 4,4 liter.

Vermogen heeft u nooit genoeg, zo simpel zit het leven in elkaar. BMW begrijpt dit als geen ander en dus krijgt de M5 30 Jahre een prettige vermogensupgrade. Het vermogen van de 4,4 liter grote M Twinpower turbo stijgt van 560 naar 600 pk en het maximumkoppel van 700 Nm. Wie zich dit extra pakket niet kan veroorloven, geen nood! Laat gewoon ZIPtuning voor u aan de slag gaan.

 


Tuning BMW M6

Tenslotte is na de chiptuning van de BMW M6 4.4t (560 pk) het aantal paardenkrachten toegenomen met 122 naar 682 pk en is het koppel met maar liefst 173 Nm opgelopen naar 853 Nm. De topsnelheid bedroeg oorspronkelijk 250 km/u en is nu 285 km/u. De acceleratie was rond de 4,2 seconden, maar de wagen is nu al van nul naar honderd in circa 3,9 seconden.

 


Tuning BMW M5

Bij de M5 ’30 Jahre Edition’ komen we qua pk’s en trekkracht (Nm) exact rond dezelfde waarden uit als bij de M6. Logisch ook, want er zit exact dezelfde motor in deze uitvoering. Kortom, we registreren rond de 682 pk en rond de 853 Nm koppel. Ja, dat zijn met recht waardes waar u de rillingen van krijgt! Beestachtig, toch?!

 

Wilt u uw BMW M5 of BMW M6 ook naar een hoger level brengen? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze Facebookpagina en Instagram.