09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Chiptunen BMW 328i

BMWs vooruitgang in de wereld van downsizing en milieuvriendelijkheid.

BMW's vooruitgang in de wereld van downsizing en milieuvriendelijkheid.

In tijden van downsizing en milieuvriendelijkheid kan BMW onmogelijk achterop hinken. Daarom ontwikkelde BMW het Efficient Dynamics programma. Om de BMW-liefhebbers niet teleur te stellen, wordt een BMW alleen zuiniger gemaakt als daar meer performance tegenover staat. Een uistekend voorbeeld hiervan is de BMW 328i (F30) met N20B20 motor.

De 2.0 benzinemotor, uitgerust met de laatste nieuwe snufjes, zorgt voor een hoger rendement. Spilfiguur in deze rendementsverhoging is de twin-scroll turbo. Deze turbo realiseert een gelijke vermogensopbouw, waar vroeger 2 turbo’s voor nodig waren. Zo behaalt de 4-in-lijn motor een vermogen van 245 pk. Het maximum koppel van 350 Nm is beschikbaar over een zeer breed toerengebied (1.250-4.800rpm).

Bij ZIPtuning gaan we graag een stapje verder. We zijn dan ook trots te melden dat we de 328i kunnen voorzien van nog meer vermogen. De Duitser wordt door ons naar 290 pk gebracht en laat voortaan 420 Nm los op de achterwielen. Daarbovenop neemt het verbruik af, zodat de 328i nóg beter aan het Efficient Dynamics idee voldoet.

 

 

Pieter Paul Castelein