09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Chiptuning Fiat Ducato 1.3 Multijet 130 pk

Mens erger u niet met getunde Fiat Ducato

Mens erger u niet met getunede Fiat Ducato

 

Het op een na laatste wat u op een vakantie wilt doen is haasten. Tenslotte heeft u de tijd, kunt u heerlijk tot rust komen en wilt u vooral genieten van de welverdiende vrije tijd. Het laatste wat u wilt doen is u ergeren. En toch gebeurt het maar al te vaak dat u als bestuurder van een fantastische mobile home u ergert aan het gebrek aan kracht waarmee uw rijdende huis u confronteert. Frustrerend. Onnodig, ook. Vooral als u weet dat de motor veel meer paardenkrachten en trekvermogen in zich heeft dan de fabrikant eruit laat komen.

 

Wilt u een vakantie zonder ergernissen? Relaxt lekker cruisen met uw mobile home? Het gevoel hebben dat ook uw mobiele huisje vakantie heeft en er niet voor hoeft te werken? Denk dan eens, net als Erwin, aan het laten tunen van uw mobile home.

 

Ruig landschap vraagt aanpassing

Erwin en zijn vrouw zijn de trotse bezitters van een Fiat Ducato 2.3 die hen standaard 130 paardenkrachten levert. Leuk, maar niet voldoende voor het rijgenot wat zij voor ogen hebben. Zeker, op de vlakke weg kon hun mobile home hen nog best bekoren, maar deze ‘verwende vakantiegangers’ zien zichzelf het liefst iets verder van huis, waar het landschap ruiger en de bergen groter zijn dan de bij ons bekende molshopen. En dat vraagt aanpassingen aan de wagen! Ze brachten hun Fiat Ducato bij ZIPtuning en informeerden naar een stage 1 tuning. Vanzelfsprekend kon dat geregeld worden.


Chiptuning Fiat Ducato 1.3 Multijet Motor

Meer paardenkrachten

Waar de Fiat Ducato 2.3 Multi-jet standaard 130 paardenkrachten (96 kw) levert, brachten wij de prestaties omhoog naar maar liefst 162 paardenkrachten. En dat is merkbaar. Niet langer hangen deze 32 paarden als het ware ‘achter’ de wagen (en trekken zo ogenschijnlijk de andere kant op), maar werken ze met die andere 130 mee aan de voortbeweging. En dat merkt u als chauffeur, natuurlijk.


Erwin geeft aan dat het hem voornamelijk om de verhoogde koppel ging. En ook die is sterk verbeterd. Tenslotte ging de trekkracht van 320 Nm naar maar liefst 413 Nm. Dat scheelt een behoorlijke slok op een borrel. Erwin vertelt enthousiast: ‘Wij hebben een drietal maanden geleden onze camper laten tunen. Wat het belangrijkste is, is het grotere koppel dat we nu hebben!’ Hij toert graag door de bergen en merkt pas nu dat het vakantiegevoel echt compleet is. ‘Zalig toeren over en tussen de bergen, zonder te veel te moeten schakelen; het is heerlijk! Echt een verschil met voor de chiptuning!’

 

Hij noemt het een ‘echte aanrader voor iedere mobile-homer’ en dat vinden wij ook. Tenslotte kan uw vakantie nooit mooi genoeg zijn.

 

Wilt u uw Fiat Ducato 2.3 MultiJet 130 pk ook naar een hoger level brengen? Vraag dan nu vrijblijvend informatie aan, of maak een afspraak in een van onze vestigingen!