09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Ford Focus 2.5 ST na tuning ware oranje snelheidsduivel

Snelle wagen heeft nog veel meer potentie

Onlangs stond er een oranje ‘duivel’ op onze testbank. De Ford Focus 2.5 ST. Wat een prachtige wagen! Een lekkere vijfcilinder met een heerlijke roffel. Maar liefst 225 pk en 320 Nm koppel schoon aan de haak. Toch wilde de eigenaar graag ‘iets meer’ en dus kreeg de wagen dat. ‘Toen ze klaar waren, had mijn ST niet alleen 260 pk, maar ook nog eens 90 Nm meer koppel,’ zo vertelt de heer Cats lyrisch in een recensie op onze site. Nu rijdt zijn wagen niet alleen nog soepeler, maar is deze ook nog eens zeer snel…

 

 

 

Misschien komt het door die kenmerkende vijfcilinderroffel, of gewoon omdat de wagen er niet alleen mooi uitziet, maar ook mooi rijdt. Hoe dan ook: de Ford Focus ST is sinds de introductie al zeer een gewaardeerde hothatch. ‘De scherpe besturing, fantastische wegligging en heerlijke motoren maken de ST tot een bruikbaar plezierapparaat’, zo schreven we al eens. Bovendien kenmerkt de tweede generatie zich door de 2.5 vijfcilinder motor.

 

 

Ford Focus 2.5 ST ChiptuningTurbo met intercooler

Het blok in de Focus ST is afkomstig van Volvo en  zorgt voor de kenmerkende vijfcilinderroffel die deze Ford zo typeert. Een Bosch ME 9.0 ECU zorgt voor de aansturing van het blok, inspuiting gebeurt door middel van multipoint injectie en daarnaast is de vijfcilinder voorzien van variabele kleppen timing (Volvo’s VVT). De wagen zit met de oorspronkelijk beschikbare 225 pk en 320 Nm binnen 6,8 seconden op de 100 km/u. De turbo met intercooler zorgt ervoor dat de Ford Focus 2,5 ST al bij 1.600 tpm zijn maximale koppel levert. Bij 6.100 tpm zijn alle 225 beschikbare paardenkrachten paraat. De wagen behaalt een top van maar liefst 241 kilometer per uur.

 

 

Ford Focus 2.5 ST rijdt heerlijk

Natuurlijk gingen we, voorafgaand aan de tuning, even een stukje rijden. Al bij het omdraaien van de sleutel imponeert het oranje gevaarte. De motor klinkt prachtig diep en sportief. U hoort meteen dat u met iets speciaals te maken heeft. En dat voelt u ook zodra u gaat rijden. De Ford Focus 2.5 ST beschikt over een erg prettige trekkracht. Door de gelijkmatige opbouw van vermogen sprint de ST snel en vloeiend naar de gewenste snelheid. Het is wel duidelijk dat het blok erg gretig is en bovendien lekker hoog in de toeren kan klimmen. Daar komt bij dat het uitstekende onderstel en de voorwielaandrijving totaal geen problemen met de krachten hebben, zodat we - net als de eigenaar - verlangen naar meer. 

 

 

Chiptunen Ford Focus 2.5 ST

Het tunen van een wagen is een delicaat proces. Als tuner moet u weten hoe ver u kunt gaan. U moet niet ten koste van alles alleen maar voor meer pk’s willen gaan, maar moet weloverwogen keuzes maken. Ons doel was om een tuning te ontwikkelen die dagelijks inzetbaar is, die niet inlevert op duurzaamheid en die ook nog eens het rijplezier vergroot. Kortom, bij de ontwikkeling van chiptuning voor de Ford Focus 2.5 ST hebben we als intentie gehad om de zwakke punten van de motor te verbeteren en de sterke punten verder uit te vergroten.

 

 

"De Focus ST biedt met een goede afstelling zoveel meer waar voor uw geld!"
 

 

Natuurlijk was de Focus 2.5 ST al verre van langzaam, maar toch wilden we meer snelheid toevoegen, al was het maar omdat het onderstel zoveel meer aankan. Uiteindelijk kwamen we op een vermogen van 267 pk uit. Testen op onze testbank laten zien dat de trekkracht steeg van 320 naar 403 Nm. Een testrit op een afgelegen industrieterrein bevestigt ons vermoeden. De auto kan prima overweg met deze vermogensstijging waarbij de ST heel snel geworden is.

 

 

Tevreden klant

Leuk, natuurlijk, dat wij zelf erg tevreden zijn met het resultaat, maar het draait bij ons natuurlijk allemaal wel om de klant. En die is supertevreden. De heer Cats laat op onze site weten: ‘Afgelopen woensdag mijn Ford Focus ST laten chiptunen; was een leuke ervaring, aardige mensen. Rondleiding gekregen, et cetera. Toen ze klaar waren, had mijn ST 260 pk en 90 Nm meer koppel. Hij rijdt soepel en zeer snel…’ De Focus ST biedt met een goede afstelling zoveel meer waar voor uw geld!

 

Met eigen ogen zien wat we hebben gedaan? Bekijk dan onze video!


Wilt u uw Ford Focus laten tunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of maak nu een afspraak. Check daarnaast voor meer beeldmateriaal onze FacebookpaginaInstagram en YouTube.