09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen

Audi Chiptuning

ZIPtuning: voorsprong door techniek
Dat Audi een voorsprong heeft door techniek heeft het merk al meerdere malen bewezen. Met het pionieren op het gebied van vierwielaandrijving, dieselmotoren en aluminiumgebruik weet Audi al jaren in de topklasse te spelen. Als ZIPtuning kunnen wij ons helemaal vinden in de manier waarop Audi innoveert. Ook wij geloven in een actief ontwikkelingsproces waarbij we voorop lopen met het gebruik van nieuwe technieken. Chiptuning van ZIP is dan ook een waardevolle aanvulling op uw Audi.


Chiptuning Audi 1.9 TDI
De TDI-blokken van het merk zijn vanaf het begin een begrip. De oerdegelijke 1.9 TDI is zelfs de meest getunede dieselmotor in de wereld. Het blok maakt gebruik van de inmiddels achterhaalde pompverstuiver techniek. De eerste generatie die voorzien was van een edc15 werd in 2004 opgevolgd door de edc16u1. Later volgde de edc16u3x. De oudere modellen kunnen we via K-line uitlezen en tunen, latere modellen lezen we uit via de bekende canbus. Met tuning voor uw Audi 1.9 TDI wordt de gehele rijbeleving intenser. Een mooiere vermogensopbouw en meer koppel zorgen voor rijpezier zoals u van ZIPtuning mag verwachten.


Chiptuning Audi 1.6 TDI
Door steeds strenger wordende milieu-eisen werd de 1.9 TDI opgevolgd door een kleiner, maar even krachtig 1.6 TDI blok. Deze motor heeft pïezo injectoren (tot 1.600 bar) en is voorzien van common rail, directe injectie en een Siemens PCR2.1 ECU. Ondanks dat het blok niet zo legendarisch is als zijn voorganger, hebben we inmiddels een zeer betrouwbaar en een enthousiasmerende chiptuning beschikbaar voor de 1.6 TDI.  In verschillende vermogensvarianten wordt dit blok onder andere geleverd in de Audi A1, Audi A3 en ook de A3 Ultra. Voor alle modellen is een individuele tuning gemaakt die het blok naar een hoger niveau tillen. We willen u bij de 1.6 TDI waarschuwen voor tuners die voor de 1.6 TDI een common rail powerbox gebruiken.  Die manier van tunen levert een placebo effect op, de motor stelt zich namelijk zelf weer bij. ZIPtuning heeft een OBD chiptuning ontwikkeld die betrouwbaar werkt en geschikt is voor dagelijks gebruik. Net zoals bij al onze dieseltuningen, gaat het verbruik naar beneden terwijl het rijplezier stijgt, eventuele fiscale voordelen (lage bijtelling / geen wegenbelasting) blijven dus altijd van kracht.


Chiptuning Audi 2.0 TDI
De 2.0 TDI die onder andere in de A3, A4, A5, A6 en Audi Q3 en Q5 ligt werd in zijn begin jaren ook geleverd met pompverstuiver techniek (met Siemens PPD) . Rond de tijd dat de A6 (C6) een facelift kreeg werd deze vervangen door een common rail. Die had een edc16u1 en edc16u3x. In 2008 kwamen ze met edc17cp14 en de cp20 met Intel tricore tc1796 processor. In 2011 opgevolgd door de edc17c46 met tc1797. De commom rail is veel stiller en loopt mooier dan de oude pompverstuiver. Voor alle 2.0 TDI’s is een forse prestatiewinst te boeken.


Chiptuning Audi 2.7 TDI en 3.0 TDI
Met de 2.7 TDI (edc16u3x) en alle 3.0 TDI blokken is het helemaal een feest. De 2.7 TDI met voorwielaandrijfing kon worden uitgevoerd met Multitronic, de Quattro’s kregen de Tiptronic bak uit de 3.0 TDI.  Omdat we zo enthousiast waren over die 3.0 TDI hebben we een aantal jaren geleden zelf een 3.0 TDI A6 Avant (4F) aangeschaft voor ontwikkelingswerkzaamheden. De media heeft de auto gereden en was er zeer over te spreken.

Ook voor de nieuwere 3.0 TDI zijn tegenwoordig ZIP chiptuningen verkrijgbaar. Die tuningen voor onder andere de laatste generatie A6, A8, Q5 en Q7 richten zich vooral op dynamiek en raffinement. ZIP verhoogt het comfort en laat de techniek optimaal presteren. 300 pk is met onze laatste ontwikkelingen goed mogelijk. Voor de Bi turbo variant is er zelfs een indrukwekkende 352 pk en 722 Nm chiptuning ontwikkeld. In het vooronder van een A6 (C7) levert de ZIP 3.0 Bi Turbo een ware BMW M550d concurrent op.


Chiptuning Audi 1.4 TFSI
Niet alleen dieselmotoren van Audi zijn erg goed, ook de TSI/TFSI blokken mogen er zeker zijn. De meest bekende is misschien wel de 1.4 TFSI. Het blok is er in versies met alleen een turbo en een versie met turbo en compressor. De laatste generatie heeft cilinderuitschakeling, mist de compressor en is voorzien van een riem in plaats ven ketting. Qua productie is de 1.4 TFSI een erg duur blok en helaas niet vrij van kinderziektes. Een opgerekte distributieketting kan bij sommige varianten voor problemen zorgen. Een terugroepactie heeft dat inmiddels verholpen. Deze Audi A1 en A3 motor (med17 ECU) is engine of the year geworden en is bij ZIP klanten populair. Door de FSI en turbotechniek levert tuning dan ook een mooi resultaat op.


Chiptuning Audi 1.8T
In onder andere de wat oudere Audi A4’s komen we geregeld een 1.8T blok tegen. Een mooie motor voor tuning. Ondanks de wat zwakke luchtmassameter en blowoffvalve is het 150, 180 en 225 pk sterke blok te voorzien van een waardevolle chiptuning. We brengen balans in de koppelopbouw en vergroten het rijgenot.


Chiptuning Audi 1.8 TFSI
De in 2007 geïntroduceerde 1.8 TFSI is een motor die we tegen komen in bijvoorbeeld de Audi A4 en A5. Er is extreem veel prestatiewinst te boeken met de 120 pk variant. Dit is namelijk een bregensde versie van de 160 pk variant. Beide gaan met ZIP tuning naar de 212 pk. Dat betekent een winst van bijna 100 pk! Het blok is de eerste uit de EA888 serie en is voorzien van een med17 ECU. De vernieuwde 1.8 TFSI die gelijk kwam met de A5 facelift is voorzien van een Siemens ECU en heeft een sterk verlaagde interne wrijving.


Chiptuning Audi 2.0 TFSI
De 2.0 TFSI is een blok dat we als tuner graag zien. We kunnen eigenaren van een auto met zo’n motor namelijk erg blij maken. Met heel veel meer rijplezier bijvoorbeeld. Dit blok is er in onder andere in een 180, 200 en 211 pk versie. Met onze eigen chiptuning op maat bereiken voor vrijwel alle auto’s betrouwbare waarde boven de 260 pk. Bij Audi is de motor bekend geworden door het gebruik in de Audi S3. De tweede generatie van dit blok heeft andere nokkenassen, sterkere zuigerpennen en een verbeterde constructie. Met een turbodruk die opgevoerd werd tot 1.2 bar zorgde dat voor een sportief inzetbare motor. (Seat Leon Cupra, Audi S3, Golf GTI) De derde generatie zien we nu terug in de nieuwe Audi S3 en de Volkswagen Golf VII GTI. De eerste generatie maakt gebruik van een med9 ECU, daarna werd med17 met Intel Tricore processor gebruikt.


Chiptuning Audi 2.5 TFSI
In de Audi TT-RS en de RS3 komen we de 2.5 TFSI tegen. Een krachtige versie van de motor die ook in de Amerikaanse Jetta ligt. Door de vijfcilinder zit er veel karakter in het blok. Met tuning voor uw Audi halen we dit karakter nog meer naar voren. De dwarsgeplaatste motor voorzien van de med9 ECU kan bij ZIP getuned worden naar 400 pk en 600 Nm (was 340 pk en 450 Nm). Daarmee wordt uw Audi werkelijk onverslaanbaar. BMW M’s, Mercedes AMG’s en Audi’s duurdere RS’en moeten gaan uitkijken voor de RS3 en TT-RS van ZIP. Dit is serieus speelgoed.


Chiptuning Audi 3.0 TFSI
Audi’s 3.0 TFSI heeft tegen de verwachting in geen turbo. Het is een motor met een mechanische compressor. Een prima opstelling voor een in de praktijk erg fijn blok. Met een uitgebalanceerde afstelling halen we de motor gemakkelijk naar de 400 pk en 520 Nm. Een forse stijging die de chiptuning zeer de moeite waard maakt. Er zitten heel wat manuren in het product om jou een geweldige rijervaring te bieden. Een ZIP A4 3.0 TFSI is een voordelig en vooral zeer capabel alternatief voor een Audi S4. De prestaties zijn ongekend (272 pk > 400 pk, 400 Nm > 520 Nm). Voor elk model, waaronder de A4, A6, A7 en Q5 en Q7 is er een 3.0 TFSI tuning beschikbaar.


Chiptuning Audi 5.0 TFSI - RS6
De V10 van Audi is een ultiem tunersblok. In de basis is hij hetzelfde als de 5.2 FSI uit de S6 en S8. De krukas maakt dat de RS motor een kleine inhoud heeft. Met 580 pk en 650 Nm is de motor rijkelijk voorzien van kracht. De koppelkromme is opvallend vlak, waardoor de twee ton wegende RS6 altijd snel van zijn plaats is. ZIP heeft een eigen RS6 in bezit gehad om een zeer goed doorontwikkelde tuning mogelijk te maken. Na weken van testen en afstellen is er een chiptuning met 680 pk en 800 Nm voor de 5.0 TFSI gelanceerd.


FSI motoren
Niet alleen geladen (turbo/supercharger) motoren zijn goed te tunen. Bij ZIP hebben we ook veel ervaring met atmosferische blokken zoals de direct ingespoten FSI lijn (oa. 2.8 FSI, 5.2 FSI) van Audi. Bij ons gaat het niet alleen om de pk’s maar ook om de ‘drivablity’. Bij een FSI zeggen cijfers niet veel, we richten ons voornamelijk op het karakter wat met chiptuning een stuk pittiger wordt.


Automaten; Multitronic, Tiptronic, S-tronic
Multitronic is niet Audi’s meest gewaarderde transmissie. Deze bakken zijn helaas kwalitatief niet zo sterk als gewone tiptronic of DSG automaten. Met of zonder tuning, deze versnellingsbakken geven in veel gevallen bij 200.000 km de geest. ZIP houdt hier rekening mee en past in geval van een automaat altijd ook daar de software van aan. Zo blijft de betrouwbaarheid op origineel niveau. Mede door het houden van duurtesten hebben we onze chiptuningen dusdanig kunnen aanpassen aan de automaat, dat er inmiddels hoogwaardige tuningen leverbaar zijn voor uw Audi met Multitronic. Uiteraard zijn ook voor Audi’s DSG; S-tronic bak en de tiptronic speciale afstellingen ontwikkeld. Allemaal om uw rijgenot te vegroten. Daarmee hebben we een voorsprong op vele tuners.


Diagnose
Zonder uitgebreide diagnosesystemen is het onmogelijk om een tuning te ontwikkelen. ZIPtuning heeft daarom alle tools om tuningen te schrijven voor Audi’s. Natuurlijk beschikken wij over VAGcom apparatuur, maar ook de meer uitgebreide systemen zoals VAS en ODIS komen vaak van pas. Een premium eindproduct is het resultaat, en daar zijn we trots op.


Meer voor uw Audi
Tuning is niet de enige mogelijkheid bij ZIP. Het is ook mogelijk om de snelheidsbegrenzer van uw Audi te laten verwijderen. Bij de nieuwe modellen die getuned worden door middel van een Externe ECU gebeurt dit met een Vmax Off module. Minder recente Audi’s worden door middel van OBD van hun begrensing verlost.

Een aangepast uitlaatsysteem geeft uw Audi meer karakter, een mooier geluid en verminderd de tegendruk in de motor. Betere prestaties en een intensere rijbeleving, zonder over het randje te gaan, dat is het resultaat. Op maat gemaakte uitlaatsystemen zijn leverbaar voor bijna elke Audi. We leveren en monteren ze graag voor je.  Ook voor een tuning voor racedoeleinden, een custom tuning of voor de levering en montage van andere performance parts is ZIPtuning jou graag van dienst. Kom ook bij de ZIP community en ervaar wat ècht autorijden inhoudt.


Audi Gerelateerde Tuning Artikelen

Audi TT RS herbergt monsterlijke krachten

Audi TT RS herbergt monsterlijke krachten

Sportwagen van Audi is na tuning nog veel sneller

Audi A6 na tuning flink meer geluid

Audi A6 na tuning flink meer geluid

Sportieve Audi A6 ronkt precies zoals het hoort!

Klant dik tevreden over tuning door ZIPtuning

Klant dik tevreden over tuning door ZIPtuning

Audi Q7 is weer lekker sterk!

Performance van de Audi RS modellen kan nog beter

Performance van de Audi RS modellen kan nog beter

Audi + Tuning = Viel Spaß

Dynowars: Audi A8 vs BMW 740i

Dynowars: Audi A8 vs BMW 740i

Strijd der giganten

Dynowars tussen BMW 520d, Mercedes E220 en Audi A6

Dynowars tussen BMW 520d, Mercedes E220 en Audi A6

Drie giganten binden ongekende strijd aan

Prudon is supertevreden over ZIPtuning

Prudon is supertevreden over ZIPtuning

Prudon: Dit bedrijf is van grote klasse!

Tuning maakt wagen stuk sneller

Tuning maakt wagen stuk sneller

Nieuwe types Ford, Volvo en Audi ongekend verbeterd

Dynowar Audi SQ5 3.0d versus de BMW X4 35d

Dynowar Audi SQ5 3.0d versus de BMW X4 35d

Monsterlijk mooie SUV’s rijden als een sportwagen

Chiptuning Audi RS6 Avant

Chiptuning Audi RS6 Avant

Gespierde patser boordevol kracht

Chiptuning Audi S8 4.0 TFSI

Chiptuning Audi S8 4.0 TFSI

Het topsegment nu nog beter.

DYNOWAR: Mini Cooper S 1.6T  VS Audi A1 1.4 TFSI

DYNOWAR: Mini Cooper S 1.6T VS Audi A1 1.4 TFSI

Britse blokkendozen of Duitse gebakjes?

DYNOWAR: Audi RS3 Sportback vs BMW 1M

DYNOWAR: Audi RS3 Sportback vs BMW 1M

Acceleratie of wegligging?

De Audi A3 1.8 TFSI van ZIP is een GTI killer

De Audi A3 1.8 TFSI van ZIP is een GTI killer

“Na de tuning rijdt u in een monster!”

Dynowar: Porsche Panamera Diesel vs. Audi A7 Sportback 3.0 TDI.

Dynowar: Porsche Panamera Diesel vs. Audi A7 Sportback 3.0 TDI.

Zijn de Audi A7 3.0 TDI en Porsche Panamera geduchte concurrenten?

Chiptunen Audi S5

Chiptunen Audi S5

Meer power voor de Audi S5.

Ook Jos Verstappen kiest voor ZIPtuning

Ook Jos Verstappen kiest voor ZIPtuning

Topcoureur Jos Verstappen kiest voor ZIPtuning!

Ontvang GRATIS meer informatie

Foto's en Video's

Rijervaringen

de Bleekere

Vandaag ziptuning, prima ontvangst, op alle vragen duidelijk antwoord gekregen, Daarna rijden " wauw" wat een gevoel. Onder de indruk!!!!!!