09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Tunen BMW 135i Coupe en Cabrio Power kit

Neem een lichte basis, achterwiel aangedreven auto en leg er een dijk van een motor in, dit is hoe een spectaculair 1M wordt gemaakt.

Neem een lichte basis, achterwiel aangedreven auto en leg er een dijk van een motor in, dit is hoe een spectaculair 1M wordt gemaakt.

BMW lanceerde vorig jaar een spectaculair model, de 1M. Het concept was geniaal: als basis neemt men een lichte, achterwielaangedreven auto. Daarin wordt een compacte, krachtige motor geplaatst en als kers op de taart laat men de BMW M-divisie het onderstel afstellen. Het resultaat laat zich raden. De kleinste nieuwkomer in de M-serie heeft 340 pk, een lekker ruw kantje en is een echte, pure sportwagen!  De recensies zijn dan ook lovend. Helaas is de aanschafprijs niet mals en voor sommigen is het uiterlijk ook net iets te opzichtig. De oplossing? Een 135i coupé (E82) met N55-blok kopen en daarmee Ziptuning een bezoekje brengen. Gek genoeg is de N55 TwinPower Turbo motor in de 135i eigenlijk de opvolger van het motorblok in de 1M. In tegenstelling tot de 1M beschikt de 135i over één in plaats van twee turbo’s. Door TwinScroll techniek kan de turbo efficiënter te werk gaan en combineert hij de voordelen van twee turbo’s in één.

Wij stellen uw 135i zo af dat het een krachtbom wordt die qua vermogen de 1M overschaduwt. Met onze BMW Power Kit die bestaat uit een Forge Intercooler, een Injen intake en een aangepast motormanagement komt het vermogen uit op een supercarwaardige 406 pk! Mooi meegenomen zijn het lagere verbruik en de lagere prijs. Daarnaast is onze 1M-killer ook te verkrijgen als cabrio (E88). Beat that BMW!