09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Tuning Toyota GT86

De Toyota GT86 ZIP: Een knock-out boxer!

De Toyota GT86 ZIP: Een knock-out boxer!

De Toyota Prius is een mooi staaltje autotechniek, maar is niet bepaald een toonbeeld van sportiviteit. De GT86 moet het sportieve karakter van Toyota weer naar voren brengen.  Z’n voorgangers, de Supra en Celica, zijn wereldwijd geliefd door tuners. Met de gloednieuwe GT86 wil Toyota deze positie behouden. Wij helpen graag en bedachten een tuningpakket voor Toyota’s nieuwste model.

Tijdens de lancering waren veel autojournalisten lovend over de rijkwaliteiten van de GT86. Achterwielaandrijving, een boxermotor en een lichte carrosserie zijn in combinatie met een goede stuurinrichting en onderstel een prachtconcept voor een sportauto.

Tijdens het ontwikkelen van het tuningpakket wouden we een intensere ervaring creëren zonder het karakter van de Japanner te verstoren. Ons team is hier met glans in geslaagd.

Door het plaatsen van een Invidia uitlaatsysteem wordt het typerende boxer geluid prachtig geaccentueerd. Het uitlaatsysteem, verkrijgbaar mét en zonder katalysator, levert dankzij een lagere tegendruk flink wat extra vermogen. Het inlaatsysteem krijgt een Injen intake waardoor de gehele luchtdoorstroom verbetert.

Onze ingenieurs namen ook de software onder handen. Rekening houdend met de mechanische aanpassingen hebben we de motor opnieuw gefinetuned. Een winst van ongeveer 35 pk en 45 Nm geven de GT86 net dat beetje extra. Samen met het schitterende geluid en de directere gasrespons maakt deze Ziptuning tuningkit het verhaal compleet. 235 pk en 250 Nm in een auto van nog geen 1.200 kg... Een Toyota was nog nooit zó sportief! Een stage 2 pakket met compressor is momenteel in ontwikkeling, voor meer informatie kan u contact met ons opnemen.