09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Automotive Luxury Event

ZIPtuning poetst Alfa Romeo 4C van organisator Automotive Luxury Event op

Vanzelfsprekend vindt u ZIPtuning 20 en 21 augustus ook op het Automotive Luxury Event 2016 in België. Tenslotte kunnen wij op dit ‘premium life-style event met klasse- en sportwagens als rode draad en middelpunt’ niet ontbreken. Het event biedt testritten, fine food & drinks tasting, exposanten met exclusieve producten & diensten, en de mooiste classic cars. En zoals gezegd zijn wij van ZIPtuning ook aanwezig. Tenslotte weten wij als geen ander de prestaties van een schone bolide te waarderen. Zo verbeterden wij als tuningexpert ook de Alfa Romeo 4C 1750 TBi 240 pk van de organisator. Als dat geen aanbeveling is…

 

Sluit uw ogen en stelt u voor: een juichende menigte op de tribunes langs het circuit. Mensen die uit hun dak gaan bij het aanschouwen van fantastische en onoverwinnelijke raceauto's. Overal in de lucht hangt de geur van verbrand rubber en vullen uw oren zich met het geluid van brullende motoren. Hiervan gaat uw bloed razen. Zo ook voor de autobouwers van Alfa Romeo. Want uit deze cocktail van passie en adrenaline werd een supercar geboren: een racemonster die de naam Alfa Romeo 4C kreeg.

 


Sportief karakter Alfa Romeo

Natuurlijk is de wagen een lust voor het oog. Sportief, zowel van buiten, als van binnen. Deze Alfa Romeo heeft als basis een carrosserie van koolstofvezel om gewicht te besparen en om snelheid te vergaren. Zo hebben ook de stoelen een versterkt frame van composietmateriaal en een speciale lichtgewicht vulling. Het sportieve stuurwiel is aan de onderzijde afgevlakt en alle bedieningselementen zijn naar de bestuurder gericht. Onderop vindt u aluminium pedalen met een bijpassende voetsteun.

 

 
"Uit deze cocktail van passie en adrenaline werd een supercar geboren"
 

 

Hier is een fabrikant aan het werk geweest die passie voor de autosport heeft. Dat ziet u aan alles. Neem ‘exclusieve details’ als de spoiler in carrosseriekleur, de bi-led-koplampen, de luchtinlaten in de flanken, de dubbele uitlaat en de sportstoelen… De 4C is een meesterlijke bolide die in alles pure passie voor de autosport uitstraalt. De achterwielen met grotere diameter en breedte dan de voorwielen onderstrepen dit karakter. Idem de Brembo vierzuiger remklauwen die naar keuze kunnen worden uitgevoerd in grijs, zwart, geel en rood.

 

 

Alfa Romeo 4C Chiptuning

Topprestaties en snelle respons

‘Een snelle respons is een eerste vereiste voor een auto die is gebouwd om topprestaties te leveren’, aldus de bouwers. ‘Alfa's nieuwe TCT-versnellingsbak met dubbele drogeplaatkoppeling en Launch Control verbetert de schakeltijden en de acceleratie. Op het circuit neemt de reactietijd nog verder af als de DNA-schakelaar in de Race-modus wordt gezet.’

 

De 1750 TBi-motor van de 4C is een state-of-the-art turbobenzinemotor met directe inspuiting. Alfa Romeo's technici hebben deze bijzondere krachtbron verder verbeterd, waardoor hij nog hogere prestaties levert en nog efficiënter is. Deze compacte viercilinder levert verbazingwekkende prestaties, op een niveau dat bij een supercar past. En dat blijkt niet alleen uit de cijfers, maar ook achter het stuur. Stap in, druk op de startknop, rij weg en ervaar het zelf.

 

 

Hoog koppel bij lage toeren

Ook bij zeer lage toerentallen beschikt de Alfa Romeo 4C over een hoog maximum koppel, dankzij de geavanceerde cilinderspoelregeling. Hierdoor reageert de motor onder alle omstandigheden direct op het gaspedaal. Om de prestaties in dit opzicht verder te verbeteren, werd de zogenoemde 'scavenging'-technologie geïntroduceerd, waarbij de motor werd uitgerust met een nieuw type turbocompressor en een 'pulse convertor'-uitlaatspruitstuk.

 

Bij het afzetten van de motor stopt bij een doorsnee wagen onmiddellijk de oliecirculatie, waardoor de smeercapaciteit verloren gaat en de motor beschadigd kan raken. Niet bij de Alfa Romeo 4C. Net als bij alle andere supersportwagens heeft de 4C een automatisch nakoelsysteem om zo de turbocompressor te beschermen. Een nadraaipomp laat de olie net zo lang circuleren totdat de turbocompressor voldoende is afgekoeld. Dat is wel zo veilig voor uw motor.


Alfa Romeo 4C Chiptuning

Tuning Alfa Romeo 4C

De geheel van aluminium vervaardigde viercilinder 1750 turbobenzinemotor met directe inspuiting levert standaard een vermogen van 240 pk en een koppel van 350 Nm, waarvan 80% al vanaf 1.700 t/min beschikbaar is. De prestaties zijn navenant: een topsnelheid van meer dan 250 km/u en 4,5 seconde voor de sprint van 0 tot 100 km/u. Dat zijn cijfers die er niet om liegen. Maar zoals u weet kan het beter. Daarom liet de organisator van het Automotive Luxury Event de mannen van ZIPtuning ermee aan de slag gaan. 

 

Na de softwarematige chiptuning konden we het aantal paardenkrachten met 17 verhogen naar 257 pk. Op het gebied van het koppel konden we nog flink wat verbetering boeken. We brachten met tuning de Alfa Romeo 4C van 350 Nm naar maar liefst 403 Nm, en dat merkt u in het reactievermogen en het verbeterde rijcomfort van deze prachtige bolide.

 


 

ZIPtuning en Automotive Luxury Event

Wilt u de 4C, andere wagens, en ook ZIPtuning eens persoonlijk ontmoeten? Kom dan naar het Automotive Luxury Event 2016. Vergeet u niet als bezoeker te registreren, want dat is namelijk verplicht. Maar wees gerust, het bezoek is daarna gratis. Bovendien maakt u als bezoeker kans op het winnen van een aantal exclusieve cadeaus! Kijk voor informatie en registratie op: www.automotive-luxury-event.be

Nieuwsgierig naar wat wij voor de prestaties van uw wagen kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of maak nu een afspraak.