09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Chip Tuning Mini Cooper S

Een nieuwe Mini-lijn met BMW genen en uitstekende rijeigenschappen.

Een nieuwe Mini-lijn met BMW genen en uitstekende rijeigenschappen.

In 2001 werd het Britse Mini nieuw leven ingeblazen door BMW. Een compleet nieuwe Mini-lijn werd gelanceerd en ondertussen levert het merk naast de Mini Cooper ook een Cabrio, Coupé, Roadster, Clubman en een Countryman. De Mini heeft heel wat DNA geërfd van BMW en staat dan ook bekend om zijn uitstekende kwaliteit en rijplezier. Samen met een jeugdig imago biedt Mini hiermee een formule die erg succesvol blijkt.

ZIPtuning levert Power Kits voor alle Mini’s. Zo kunnen wij de Cooper S (R56) met 184 pk sterke 1.6 turbomotor optimaliseren waardoor het vermogen stijgt tot 211 pk. Het koppel stijgt met 90 Nm en komt uit op 330 Nm. Dat is exact het vermogen van een Mini John Cooper Works, maar dan met meer koppel. De 1.600cc motor van de Cooper S is ontwikkeld door PSA in samenwerking met BMW en beschikt over technische snufjes als variabele Valve-timing en een Twin-Scroll turbo. Dit is een turbo met 2 aparte kanalen aan de aanzuigzijde. Hierdoor komt de turbo sneller op gang. Uw Mini zal een Mini blijven, maar wel met Maxi prestaties!

Voor de wat oudere Mini’s (R53) met compressormotor levert ZIPtuning performance pulleys. In combinatie met aanpassen van motormanagement en andere bougies levert dit meer vermogen op.

 

 

Pieter Paul Castelein