09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen
Chiptunen BMW 116i

De oplossing voor een dynamische, sportieve ervaring met je auto zonder compromissen te sluiten op comfort of prijs.

De oplossing voor een dynamische, sportieve ervaring met je auto zonder compromissen te sluiten op comfort of prijs.

U, als BMW rijder, wil sportiviteit en dynamiek ervaren zonder in te leveren op vlak van comfort. BMW is hier met de nieuwste generatie 1-serie perfect in geslaagd. Genoeg vermogen is één van die voorwaarden om hier optimaal van te genieten.

De BMW 116i (F20) met N13B16 motor levert een vermogen van 136 pk. Mooi, maar naar onze ervaring net niet genoeg om ten volle te genieten van het onderstel en de rijkwaliteiten van de 1-serie.

Wie de 1.6 twin-scroll turbo motor laat chiptunen, zal merken dat de prestaties er aangenaam op vooruitgaan. De BMW 116i krijgt bij Ziptuning net iets meer power dan een 118i. Resultaat: 164 pk en 264 Nm koppel. Een tussensprint van 80 naar 180km/h verloopt maar liefst 7s sneller dan een originele BMW 116i. Het verbruik zakt met ongeveer 0,3l/100 km. Een perfecte afstemming om volop te kunnen genieten van de potentie van de BMW. De motor, voorzien van VANOS en Valvetronic zal door onze Power Kit dezelfde of zelfs lagere verbruiks- en CO2-resultaten blijven neerzetten. Ook blijft uw auto voldoen aan alle wettelijke eisen en normen.

 

 

Pieter Paul Castelein