09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen

BMW Chiptuning

ZIPtuning maakt rijden geweldig
BMW is een merk dat we bij ZIPtuning waarderen; beide maken we rijden geweldig. Met chiptuning van BMW's vergroten we het rijplezier dat u al had. Meer vermogen en een hoger koppel met de allerhoogste betrouwbaarheid en een gunstig verbruik. Geraffineerd en altijd kracht voor handen. Motoren maken, daar is BMW goed in. Wij zetten de puntjes op de i en maken met chiptuning uw BMW helemaal af.

EfficientDynamics
ZIPtuning loopt in pas met de EfficientDynamics filosofie van BMW. Uitgezonderd van circuitafstellingen voor bijvoorbeeld de M3 E36, zorgen onze professionele consumenten tuningen voor meer kracht tegen een lager of gelijkblijvend verbruik.

Chiptuning BMW motoren
Turbomotoren zoals de TwinPower en TwinScroll lenen zich goed voor tuning. De verschillende inspuittechnieken, geavanceerde turbodrukvulling, Valvetronic, variabele nokkenasverstelling (mbv. dubbele VANOS) en variabele vermogensregeling vragen om vakmanschap en bieden ons de kans een mooi product te ontwikkelen. Maar ook de dieselblokken uit München vormen een goed huwelijk met ZIP chiptuning. Al sinds 2003 houden we er ons mee bezig. Common rail-inspuiting en tweetraps turbodrukvulling met TwinScroll techniek zijn helemaal ingeburgerd. Onze kennis en ervaring hebben we zover uitgebouwd dat we door nieuwe tuningstechnieken nu ook de allerlaatste modellen kunnen tunen.

Met de BMW 7 serie F01 kondigde het merk in 2008 een nieuwe generatie modellen aan. Deze F-generatie kwam met nieuwe motoren en nieuwe technieken. ZIP kwam al snel met geavanceerde tuningen die de motoren uit onder andere de 5 serie F10, de 3 serie F30 en de 1 serie F20 sterk verbeteren. Inmiddels is er voor bijna elk model BMW een geoptimaliseerde motorafstelling beschikbaar. Zo ook voor bijvoorbeeld de 4 serie coupe F32 en de X-modellen; X1, X3 en X5. Populaire motoren bij ZIP zijn onder andere de N54 en N55 uit bijvoorbeeld de 135i, 335i en 1M, de N20 uit onder andere de 320i, 328i, 520i en 528i en het N13 Prince blok uit de 114i, 116i, 118i, 316i en de 320i EDE. Dat laatste blok komt in vergelijkbare vorm (N18) ook terug in de Mini Cooper S. 

Op dieselgebied komen we veelvoudig de N47 tegen. Met die 2.0 diesel uit onder andere de 118d, 120d, 320d, 520d en 525d (2011+, daarvoor met N57 zescilinder) is een grote vermogenswinst te halen. Maar ook de N57 zescilinder uit bijvoorbeeld de 530d en 535d levert met een ZIP chiptuning een stuk meer rijplezier. Bosch pïezo injectoren en commonrail techniek maken de blokken efficiënt en toch krachtig. Met een ZIPtuning motorafstelling wordt dat effect vergroot. Een lager verbruik en meer power. 

De minder recente modellen zijn ook van harte welkom bij ZIPtuning. De 1 serie E87, 3 serie E90 en 5 serie E60 komen bij ZIP nog wekelijks over de vloer. Voor de atmosferische benzine motoren met High Precision Injection (HPI) en de dieselblokken M47 en N47 hebben we uitgebalanceerde tuningen ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Onder andere een ombouw van 118d naar 120d of van 116i naar 118i. Onze eigen M3 van de E36 generatie is gebruikt om circuitafstellingen op te ontwikkelen. Deze auto is namelijk erg populair onder drifters en circuit rijders.

Transmissie en xDrive
Een tuning ontwikkelen is een specialistische klus die veel tijd in beslag neemt. Bij ZIP hebben we betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Naast het vele testwerk levert de aanpassing van een automatische transmissie grote voordelen op dat vlak. Doordat we naast te tuning kostenloos altijd de automaat van uw BMW aanpassen, behalen we optimale resultaten. De ZF-bakken worden zo afgesteld dat ze efficiënt gebruik blijven maken van het vermogen en de trekkracht. Iets wat sommige tuners nog weleens vergeten. Hetzelfde geldt voor xDrive. Auto’s met vierwielaandrijving krijgen bij ons een aangepaste afstelling.

Ontwikkeling en innovatie
Als tuner lopen we voorop met de ontwikkelingen op het gebied van BMW chiptuning. En dat is niet zo gek. Een groot deel van onze klandizie bestaat uit BMW’s. Uit onder andere Azië en de Verenigde Staten krijgen we veel aanvragen voor BMW tuning. Veel van onze ontwikkelingstijd gaat dan ook in dit merk zitten. Zo waren we bijvoorbeeld de eerste in Nederland die de 335i TwinPower turbo (N54 blok) konden tunen. AutoWeek testte onze eigen BMW 335i cabrio ontwikkelingsauto met ZIP Performance Power Kit en was overtuigd. Check de video.

Diagnose
Zonder uitgebreide diagnose systemen is het onmogelijk om een tuning te ontwikkelen. ZIPtuning heeft daarom een zeer uitgebreide kennis en verschillende diagnose systemen voor BMW tot zijn beschikking. Bijvoorbeeld Bavarian technics en het originele E-sys  (INPA / NCS / E-sys / Insta / DIS ) diagnose systeem. Daarmee beschikken wij over de mogelijkheden om een stuk verder te gaan dan de BMW-dealer. Problemen met uw BMW? Met het stellen van een juiste diagnose helpen we u graag!

Meer voor uw BMW
Naast chiptuning en diagnose is het ook mogelijk om de snelheidsbegrenzer van uw BMW te laten verwijderen. Bij de nieuwe modellen die getuned worden door middel van een Externe ECU gebeurt dit met een Vmax Off module. Oudere modellen kunnen door middel van OBD chiptuning de begrenzer laten verwijderen.

Een uitlaatsysteem op maat kan uw BMW net wat meer karakter geven en verminderd de tegendruk in de motor. Een vol geluid en betere prestaties zonder over het randje te gaan, dat is het resultaat. Beschaafde en professionele uitlaatsystemen op maat zijn leverbaar voor bijna elke BMW. We leveren en monteren ze graag voor je. Ook voor een tuning voor racedoeleinden, een custom tuning of voor de montage van een performance intercooler of inlaatsysteem is ZIP uw helpende hand.

Kom ook bij de ZIP community en ervaar wat ècht autorijden inhoudt.


BMW Gerelateerde Tuning Artikelen

Getunde BMW M135i doet uw hart nog sneller kloppen

Getunde BMW M135i doet uw hart nog sneller kloppen

Wreed: bijna 370 pk en dik 530 Nm

My ZIP Ride kastenbouwer Rob waarschuwt: Goedkoop is duurkoop

My ZIP Ride kastenbouwer Rob waarschuwt: Goedkoop is duurkoop

‘Ik raad een ieder ZIPtuning aan!’

Tuning BMW 3 GT brengt pittig comfort

Tuning BMW 3 GT brengt pittig comfort

Comfortabel rijgenot met een bite

BMW M Performance kan nog pittiger

BMW M Performance kan nog pittiger

M Performance en tuning brengen BMW in extase

Dynowars: Audi A8 vs BMW 740i

Dynowars: Audi A8 vs BMW 740i

Strijd der giganten

Dynowars tussen BMW 520d, Mercedes E220 en Audi A6

Dynowars tussen BMW 520d, Mercedes E220 en Audi A6

Drie giganten binden ongekende strijd aan

BMW M5 4.4T met 560 pk heeft nog volop reserve

BMW M5 4.4T met 560 pk heeft nog volop reserve

Immens brute kracht in BMW M5 na tuning

Dynowar Audi SQ5 3.0d versus de BMW X4 35d

Dynowar Audi SQ5 3.0d versus de BMW X4 35d

Monsterlijk mooie SUV’s rijden als een sportwagen

BMW 116i razendsnel met chiptuning van ZIP

BMW 116i razendsnel met chiptuning van ZIP

Fantastisch rijplezier met de 116i na tuning

ZIPtuning helemaal weg van de Gumball 3000

ZIPtuning helemaal weg van de Gumball 3000

BMW Z4 grote eyecatcher mede dankzij ZIPtuning

Tuning BMW Diesel na 2012 nu mogelijk

Tuning BMW Diesel na 2012 nu mogelijk

Dieselmotoren BMW F-modellen nu ook softwarematig te tunen!

Dynowar BMW X5 40d vs Porsche Cayenne 3.0d

Dynowar BMW X5 40d vs Porsche Cayenne 3.0d

De strijd der Duitse tractoren.

DYNOWAR: Audi RS3 Sportback vs BMW 1M

DYNOWAR: Audi RS3 Sportback vs BMW 1M

Acceleratie of wegligging?

My ZIP Ride: BMW E39 M5

My ZIP Ride: BMW E39 M5

Een garage vol Duits vakmanschap.

DYNOWAR: BMW 535d vs Maserati Ghibli Diesel

DYNOWAR: BMW 535d vs Maserati Ghibli Diesel

Duitse daadkracht of Italiaanse passie?

BMW stelen is appeltje-eitje, voorkom ellende met ZIPguard

De oplossing voor een populaire manier van autodiefstal

Chiptuning BMW X3 xDrive28i

BMW X3, het kleine broertje van de X5.

Ontvang GRATIS meer informatie

Foto's en Video's

Rijervaringen

Lodder

Wat een geweldige service van ZIP Hoogeveen. Moest een nieuwe accu worden geplaatst waardoor een update moest plaatvinden. Gevolg tuning eraf. ZIP Hoogeveen verleende een uitstekende service. Zij zetten het er weer gratis op. Wat een klasse!!