09 373 87 80
  • Bekijk extra vermogen

Welke Tuning?

Wat betekenen de diverse tuning stages?


Naast chiptuning tunen we je auto zowel optisch als technisch. Helemaal zoals jij het wil hebben! 

Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat alleen uit hoogwaardige software en performance parts waar we volledig achter staan. Ons team van ingenieurs en monteurs levert op maat gemaakt vakmanschap. Door het brede assortiment hoogstaande producten is je auto helemaal naar wens aan te passen. Zo maken wij van jouw auto de bolide van je dromen!

Voor iedere auto kunnen wij meerdere tuningsproducten en performance parts leveren. Om het allemaal goed op elkaar aan te laten sluiten hebben wij meerdere stage upgrades ontwikkeld. Graag helpen we je bij het samenstellen van een upgrade, zodat je een goede keus maakt, die past bij je wensen en verwachtingen. In principe is alles mogelijk! 

BMW M5 Chiptuning

Stage 1: Chiptuning

Stage 1 chiptuning bestaat uit het aanpassen van het motormanagement. Dit levert een forse vermogenswinst, souplesse en veel meer rijplezier op. Bij chiptuning passen wij diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Alle waarden van de motorparameters blijven bij deze stage binnen de, door de constructeur gestelde, veiligheidsnormen.

Door de brandstof, zuurstof en ontsteking beter op elkaar af te stellen, levert jouw motor meer vermogen. Wel is het belangrijk dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft. Door te dataloggen tijdens het aanpassen van de software meten wij de AFR-ratio, turbo, ontsteking en temperaturen. De datalog is noodzakelijk om te controleren of deze waarden wel veilig staan afgesteld.

Standaard bieden wij 2 jaar aanvullende garantie op de motor, de transmissie & de aandrijflijn voor auto's die jonger zijn dan twee jaar en die minder dan 100.000 km hebben gelopen. Op de software aanpassing krijg je 5 jaar garantie ongeacht de leeftijd van de auto.

Lees hier meer over wat chiptuning is en over onze chiptuning methodes. 

 

Stage 2: Chiptuning + Performance Parts

Ben je op zoek naar nog meer vermogen op een betrouwbare wijze? Dan hebben wij voor jou een stage 2 tuning. Na deze tuning hebben wij een aantal elementen geoptimaliseerd die het rendement van de motor verhogen. In de meeste gevallen gaat dit om de montage van een performance in- en uitlaatsysteem.

Onze stage 2 projecten zijn op maat en daarom kunnen de performance parts per project verschillen. Voorbeeld van onze stage 2 tuning: aangepaste motorsoftware (chiptuning) + luchtfilter + Milltek sportuitlaat + sportcatalysator + grotere Forge intercooler.

Het idee achter onze stage 2 tuning is dat er meer lucht naar de motor stroomt wat uiteindelijk leidt tot extra vermogenswinst. Dit realiseren wij onder andere door het monteren van een sportluchtfilter of een andere lucht-inlaat. Bijkomende voordelen zijn een sportievere sound en een betere gaspedaalrespons. 

Volkswagen Golf Stage 3Stage 3: Chiptuning + Geavanceerde aanpassingen

Een stage 3 tuning voeren wij uit voor de mensen die nog meer vermogen willen dan bij een stage 1 of 2 tuning. Onderdelen die wij hierbij vervangen zijn onder andere de intercooler en de turbo. Stage 3 voorbeeld: aangepaste motorsoftware (chiptuning) + luchtfilter + Akrapovic sportuitlaat + sportcatalysator + grotere Forge intercooler + grotere turbo.

Door het gebruik maken van een grotere turbo en intercooler is het mogelijk nog meer koelere lucht naar de motor te laten stromen. Dit resulteert uiteindelijk in veel meer vermogen dan bij een stage 1 of 2 tuning.


 

 

Project Cars

Continu innoveren en realiseren we stage projecten. Alles op maat en in overleg met onze klanten. Bekijk hier een selectie van onze 'Project Cars'.

 


 

 

Leveranciers Performance Parts

Hoogstaande kwaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van onze leveranciers die hoogkwalitatieve onderdelen leveren.

Klik op onderstaande logo's om meer te lezen over de desbetreffende leveranciers en de mogelijkheden:
 

 
 


Uiteraard is het ook mogelijk een onderdeel te kopen zonder een stage upgrade bij ons te laten uitvoeren. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 09 - 253 63 55.

 

Ontvang GRATIS meer informatie

Garantie

  •  Kwalitatieve tuning met jarenlange ervaring.
  •  5 jaar software garantie
  •  TÜV & ISO 9001 certificaat
  •  Voldoet aan de emissienormen ECE-cyclus
  •  Kwalitatieve tuning met jarenlange ervaring.
       

Rijervaringen

van Kleef

Begin 2011 mijn Skoda Yeti 1,4 TSI handgeschakeld, laten tunen van 122 PK naar 146 en van 200 Nm naar 238 Nm. Een veel soepeler rijdende auto was het resultaat. na 170.000 km en 6 jaar probleemloos te hebben gereden in mei 2017 een van de laatste Yeti's gekocht, n.l. een 1,4 TSI DSG7 Drive. Eind juli deze motor laten tunen. Wederom bij Zip-tuning. Van 125 PK naar 147 ...